Emma

Inga nazister på våra gator!
Det är ett år sedan den kvinnliga frilansjournalisten Kim Wall följde med raketforskaren Peter Madsen på hans ubåt för ett reportage. Hennes kropp hittades två veckor senare. Madsen hade bundit, misshandlat, våldtagit och mördat Kim. Verktygen ombord visade att Madsen hade planerat dådet. I hans dator hittades videor på kvinnor som mördades.
En man från nazistiska NMR har nu åtalats för att ha planerat mord på journalister. En lista med namn på flera journalister beslagtogs, samt väskor med inbyggda skjutvapen som kunde avlossas genom ett tryck på handtagen. Man hittade många fler pistoler och hemmabyggda vapen i mannens hem utanför Sundsvall. På hans dator fanns videor som visade hur han testskjöt sina vapen.
Journalisters främsta uppgift är att undersöka, informera och förklara vad som händer i samhället och framför allt vad som påverkar det som händer. När Trump försöker så misstro för journalister och nazister planerar mordförsök på journalister så är det den fria pressen och sanningen som hotas. Folket förtjänar att veta vad som pågår, och när mäktiga människor eller människor med en extrem självövertygelse vill förhindra sina affärer från att komma ut i ljuset, då är det journalisterna som blir attackerade.
Nazisterna i NMR har ansökt om tillstånd från polisen att marschera genom våran huvudstad den 25e augusti. Vi behöver låta polisen veta att svenska folket inte vill ha nazister marscherandes på våra gator. Skriv på Skiftets namninsamling för att sätta ner foten mot nazisterna. Dom och deras hat representerar inte oss; nazisterna är inte svenska folket.