Emma

Nyår är bara en dag
Ännu ett år har rusat förbi och jag kommer på mig själv med att klyschigt undra vart tiden tar vägen. Högtider kan vara mysiga och festliga och fina med släkt och vänner samlade, skålandes i bubbel och jublandes till fyrverkerier. Men ibland kan högtider också vara jobbiga, speciellt om det inte blir som en har tänkt; om en har förlorat någon eller några en älskar kan saknaden och ensamheten bli mer påtaglig vid högtider, tex nu till nyår. Det kan kännas som att du förväntas vara exalterad och uppspelt vid den här tiden på året, med påtryck från TVreklamer om nyårsbufféer och frågor från bekanta om dina "nyårsplaner". Jag är här för att påminna dig - och mig själv - att så inte är fallet; du behöver inte vara glad och du behöver inte tvinga dig själv till festligheter. Nyår är bara ännu en dag, som alla andra. Du kan ta dig igenom det här. Det är en dag imorgon också.
 
 
GOTT NYTT ÅR.
Tantvarning: tvålsamling
Det känns så fånigt men efter att jag flyttat till England så har jag blivit så himla into te och badbomber och ansiktskrämer och saker som luktar gott in general, som typ tvål. TK Maxx är som en knarklangare för tvåltokiga människor som jag - visserligen även The Body Shop och Lush, men jag tar gärna mest med mig grejer till Sverige som vi inte redan har här. TK Maxx har i alla fall alla möjliga märken och dofter, inslagna i olika fina förpackningar; i julklapp köpte jag en tvålduo som låg i en julask som också var en speldosa som spelade en liten jultrudilutt om en skruvade upp den, till mammas morbrors fru.
 
Den första tvålen här nedanför, British Rose från The Body Shop, påminner av någon anledning mig om när jag var liten och spenderade varje måndag hos farmor och farfar. Farmor hade alltid goda dofter överallt och speciellt när det var dags för bad i det gulgröna badkaret. Dofter kan frammana starka minnen som kanske inte alls har något med tvålen i sig att göra, så dofter kan betyda olika saker från person till person.
 
Jag ber även om ursäkt för de dunkla bilderna som fyllt mina senaste blogginlägg; det finns inte mycket dagsljus så här års, men det ska väl vända snart!
 
 
 
 
 
Denna tvål från Baylis & Harding fick jag av en vän i födelsedagspresent något år. Den kom i ett kitt med lite andra saker från samma märke och med samma doft; midnight fig. Den body spray som var med där var nog en av de mest väldoftande grejer jag någonsin haft. Tyvärr verkar dom ha slutat tillverka den för jag kan inte hitta den någonstans. Tipsa gärna i kommentarerna om ni har något spår!
 
 
De följande tvålarna är alla från TK Maxx, min langare. Dom doftar allt från fräscht till sommrigt och ger mig någon konstig, alldeles hemtrevlig känsla av typ vardagslyx.
 
 
 
 
 
Någons övergivna hus är en annans lyckorus
I november skrev Emelie Jonasson ett inlägg om hur hon återanvände ett musselskal. Det fick mig att tänka på mina snäckor här hemma och hur kul det är att inspireras av varandra, så jag lovade att visa hur jag har använt dem. De flesta är från min farmor, om jag inte minns fel, några är från mormor, någon enstaka tror jag att mamma gav mig och... Ja, jag minns inte det exakta ursprunget till dem alla. Vad jag valde att göra med mina snäckor och skal, för ett par år sedan (ja, det är bra längesedan vem som än bodde i dem flyttade ut haha), var att jag samlade ihop dem till ett arrangemang runt stora blockljus på ett vitt keramikfat. Jag slänger dit någon torkad kvist eller fin sten ibland om jag hittat någon. Det kan väl se lite rörigt ut, men världshaven är ju lite röriga just nu, och shabby chic är inte riktigt min grej.