Emma

Vårat gig blev uppskjutet pga rasprofilering
För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att jag har ett gig med Kaiya och att ni gärna får komma förbi och lyssna på oss. Datumet för detta var från början den 17e juli, alltså nu på tisdag. Tyvärr har vi blivit tvugna att ställa in och skjuta up spelningen. Sångerskan i bandet, Kaiya, blev kontaktad av ägaren av Dirty Harrys i Soho. Hen var orolig över, citat, "vilken sorts människor" Kaiya skulle attrahera till spelningen och vi blev tillsagda att själva lägga ut £400 ur vår egen ficka på extra säkerhetsvakter pga detta. Kaiya och flera andra medlemmar i bandet är rasifierade. Vi tolkar detta som rasdiskriminering och rasprofilering, och kommer inte att arbeta tillsammans med Dirty Harrys. Vi hoppas detta kan öppna ögonen på andra som kanske funderar på att ha något med dem att göra. Håll koll här för att inte missa fler updates om när nya datumet blir!
 
Regnbågsparad på Oxford Street
Pride-helg! Jag var alldeles för trött för att gå upp i tid och ge mig ut för att njuta av prideparaden precis hela dagen igår; vilken kass HBTQ-person jag är som inte viger mitt liv åt att gå på Pride haha. Jag säger som underbara komikern Hannah Gadsby:
"Another reason I struggled to identify as gay was the Sydney gay and lesbian Mardi Gras - precisely them. The Mardi Gras was my first introduction to my people. I watched it on my tv in my little livingroom in my small town. That was my first introduction to my people. The Mardi Gras... My people... Flaunting their lifestyle in a parade. And I used to watch it going 'Ah, there they are, my people... They're busy, aren't they. They love to dance and party.' I used to sit there and watch it, going 'Where... where do the quiet gays go? Where are the quiet gays supposed to go?' I still do. I just... Phew! The pressure of my people to express our identity and pride through the metaphor of party is VERY intense. And don't get me wrong; I love the spectacle, I really do. But I've never felt compelled to get amongst it, you know, I'm a quiet soul. My favourite sound in the whole world is the sound of a teacup finding its place on a saucer."
Den sista meningen är min favorit! Men jag kan känna igen mig i det hon säger. Jag äger inget regnbågsfärgat plagg. Jag vill inte behöva bära min identitet synligt på bröstet för att få respekt och för att vara stolt över att vara bisexuell. Jag är introvert och inte den stereotypiska bilden av en HBTQ-person. (Pssst! Hitta hennes show "Nanette" på Netflix!)
Jag träffade i alla fall Agnes på Oxford Street vid tretiden igår, lördag. Det var knökat med folk överallt och atmosfären var glad och välkomnande. Det kändes bra.
Bild lånad av min ena flat mate.
Vi åt smarriga udon-nudlar på resturangen East Street. Tycker absolut att ni ska söka er dit om ni är i London någon gång. Alla gästerna som satt där och åt, sjöng med i låtarna som spelades. Så härligt!
Idag var vi tillbaka på Oxford Street igen en sväng för vi hade spanat in oss på en tote bag i ett mörkt skyltfönster som vi ville ha. Kan visa er bild senare om ni vill se. Det var stekande solsken och 30 grader varmt, vilket betyder att vi i stort sett flöt fram på trottoaren, så svettigt var det. Jag längtar till min semester då jag kan hoppa i Vänern varje dag om jag vill.
 
Nu fantiserar jag om ett hus igen
När jag och Agnes var på IKEA senast så gick jag förbi några fina korgstolar som jag har fantiserat om ända sedan dess. Nu gjorde jag misstaget att söka upp dem på IKEAs hemsida och nu kan jag inte förmå mig och stänga den taben. Och så började jag så klart klicka runt på alla dom "rekommenderade" prylarna också. Jag tänker rotting, ljusa naturtyger och lite industriellt också. Så himla konstig känsla varje gång jag slås av en vilja att bara flytta till ett hus och slå rot och göra det mysigt runt mig och vara trygg. Det är ju inte vad jag vill egentligen, inte just nu i mitt liv i alla fall. Jag vill ju bo här i London och göra karriär och leva livet. Men fantasier kan en väl ha antar jag haha. Just nu får detta vara inspo till mammas framtida uterum och omgjorda matrum.