Emma

"Rabiata" kvinnliga feminister och "insiktsfulla" manliga "feminister"
 
Jag blir så jävla frustrerad. För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att vi inte kan besegra hat med mer hat, eld med eld, men ibland så funkar det bara inte. Vi kan inte fortsätta säga till offren att det är dom som ska vara lugna och fogliga och förstående och uttrycka sig på ett vänligt och pedagogiskt sätt inför sina förövare och inför de som skyller på offren för vad de utsatts för.
Jag såg precis ännu ett långt inlägg delas på Facebook från en "klok" man som "talade sanningen" om hur synd det är om "våra" svenska kvinnor och barn som våldtas av namnlösa unga män - viktigt att han med sin formulering sår fröt i läsarnas huvuden att han är distanserad från dessa manliga förövare, för det viktiga är ju att män som honom kan fortsätta skriva om kvinnors utsatthet för sin egen vinning; inte att förändra sitt eget manliga beteende och på så vis göra skillnad. Nej, det är bara likes det handlar om. Och folk faller för det. Många män använder även kvinnors utsatthet för att bedriva sin främlingsfientliga kampanj där "våra kvinnor behöver skyddas!" och så fort en pekar ut vita män som våldtagit, då är vi horor som förtjänar allt hemskt i världen. Men titta, en man som kan känna empati för en utsatt grupp och för ett systematiskt våld som inte påverkar honom personligen! Vilken jävla hjälte. (Och män som faktiskt står bakom kvinnor på riktigt, dom vet att detta inte handlar om dem, för de vet att kvinnorättsfrågor inte handlar om dem, så dom står inte i vägen och mansplainar; dom kan säga ifrån när deras vänner drar sexistiska skämt, utan att sedan skryta om sin "good guy" medalj inför hela världen.)
Samtidigt som män tjänar beröm, uppmärksamhet, bokningar till att hålla föreläsningar osv osv osv, så berättar kvinnliga skribenter - som ju tillhör den grupp som faktiskt påverkas av den utsatthet de rapporterar om - att de ständigt får hot om mord och våldtäkt, i form av email, fysiska brev, telefonsamtal till sina privata nummer, av främlingar, av stalkers som vill dem illa och som vägrar ge sig. Ändå är manshat sett som värre än detta kvinnohat, och män får hyllningar när de påpekar kvinnohatet som existerar i vårat samhälle, men ingen av dessa män kallas för manshatare.
Som Lady Dahmer sa i avsnitt 4 (tror jag det var) av Penntricket, och jag omformulerar för jag minns inte exakt; män som hatar kvinnor söker upp kvinnor för att skrämmas, hotas och värre - kvinnor som hatar män gör vad dom kan för att undvika män.
#1 - Josäfin Andersson

Så bra inlägg och sista citatet är ju sååå sant!!

Svar: Åh tack! Ibland behöver en bara få ut frustrationen haha och ja, verkligen. Det är ju så självklart, men vissa behöver se det svart på vitt. Tack för att du läser!
Emma