Emma

Sommarlistan 2018 ☀️
Nu till något lättsamt och somrigt - som om inte det mesta här på bloggen har handlat om denna sommaren redan haha. Jag hittade sommarlistor hos både Elsa, EmmaEmelie och Julia, och tänkte att det kan ju va kul att svara på själv också. Så tack, hörni! Nu vet jag ju att sommaren redan har varit här ett tag, men bättre sent än aldrig.
Bilder från Pinterest.
☞ Vad är ditt bästa sommartips i din stad? / Bästa sommarstället?
Säffle: badplatserna, definitivt. Det finns så många att välja på och det är relativt nära till allihop, vilket är underbart när det är så varmt som det är nu.
London: Antingen Camden Market om vädret är nådigt, Hyde Park för att det går att både chilla i parken och strosa runt, plus att det ligger så nära det mesta i centrum, eller nya Spoons vid älven i Putney - solnedgången är så fin där.
Hur känner du inför ledigheten?
Skönt att slippa jobba ett tag, ta det lite piano, svalka mig på en strand. Men även lite stress eftersom ledighet innebär missade jobbshift och missad lön, samt att ledigheten förr eller senare tar slut. Sorry for the downer haha.
Vad kommer du att blogga om i sommar?
Som väntat har det ju hittills blivit mycket inlägg med bilder på vad jag har för mig eftersom dom är enklast att skriva ihop och snabbt går att få ut. Men jag försöker blogga på om annat som intresserar mig också, som vanligt. Men ja, mest vardag och sommar.
Vad läser och lyssnar du på i sommar?
Jag har lyssnat ikapp podden Penntricket - jag gillar tankeställare. Nästa podd på listan är nog Arga Flickor som jag ocksaå vill komma ikapp med. Men på musikfronten blir det mycket Post Malone, Florence And The Machine, Sigrid, "Tequilawine" av Olivia O'Brien, HAIM, Vulfpeck (förberedande inför gigget i höst!!!), "Lift Yourself" av Kanye (meme-låten delux), Kimbra, Kara Marni... Sånt jag lyssnar på mest heltenkelt! Åh just det, jag läser dessutom "Ask For It" av Sylvia Day, vilken jag har tänkt skriva en liten analys på eftersom ett par problematiska scener i boken störde mig så in i norden.
Vilka bloggar läser du i sommar?
Elsa Billgrens blogg är en daglig företeelse för mig, som ni kanske märkt. Annars så har jag nyligen upptäckt Förvaringsdrottningen, Julia alltid mitt i prick, Juniflickan osv osv. Följ mig på Bloglovin' för att se fler fina bloggar!
Vad ska du göra på din semester? / Vad ska du göra i sommar?
Min semester består helt och hållet av den här resan till mitt barndomshem och min mamma i Sverige. Inga planer, inga måsten, bara bad och mys. Försöker som alltid att sälja av massa kläder och grejer som vi har här hemma. På tal om, skulle någon av er va intresserade av en bloppis här på min blogg?
Här badar jag helst:
Det kan jag ju inte säga haha. En del av vad som gör dom bästa ställena just bäst är att det inte är så mycket folk där.
Favoritsommardoft?
En burk innehållande ett doftljus från Lagerhaus; Botanical Garden doftar som nytvättade kläder som torkar i sommarsolen på ett torksträck vajandes över nyklippt gräs i sommarstugan i skogen.
Ska du åka någonstans?
Sverige, som ni vet, och här är jag ju nu.
Hur länge ska du vara ledig?
3 veckor. Halva tiden har redan gått - ungefär 9 dagar kvar. Bara lite stressande haha.
Vad gör du om det regnar?
Då åker vi på utflykt till Karlstad, stannar hemma och stökar med loppisgrejer eller myser med en bok helt enkelt. Lite regn skulle ju vara bra för oss alla vid det här laget.
Vad är det mest överskattade med sommaren?
Att allt måste vara perfekt, att du måste göra något hela tiden, att allt måste va festligt. Det är inte alls sant. Du behöver bara må bra och ta hand om dig själv.
Vad vill du verkligen hinna med?
Träffa alla gamla vänner, men det är ju svårt när dom har jobb och annat planerat.
Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Umgås mest med mamma och ligga på klipporna vid sjön, vilket är del av min semesterplan ändå.
Vad ser du mest fram emot?
Bada. Jösses amalia vad jag har längtat efter att bada. 30 grader varmt i London och ett klimat som stänger in värmen nära marken - som en ugn typ -, men inte en badplats i sikte. Fytusan.
Vad kan gå fel?
Jag vill inte jinxa det. 
Vem kommer du vara mest med?
Mamma.
Vad kommer du lägga mest pengar på?
Hmm jag är svag för online-reor, ärligt talat. Beställde ett par randiga, högmidjade "paper bag"-shorts från H&M och dom är nu en av mina top 3 favorit-shorts.
Vad kommer du köpa inför sommaren?
Inför? Tja det blev ju en ny baddräkt från Monki, en och annan ny klänning. Såna grejer.
Kommer du använda det?
Absolut. Har på mig baddräkten i stort sett varje dag ifall det blir att vi åker till sjön.
Kommer du bli brun?
Haha inte ett dugg, tyvärr. Jag blir aldrig brun. På sin höjd så kan min hud bli lite röd och sedan flagna, men det är allt och även det går lätt att undvika med solkräm.
Vad vill du säga till ditt sommar-jag?
Tänk inte på honom. Tänk inte på att din mage är lite bredare än dina ben. Tänk inte att dom inte bryr sig. Tänk inte på honom.
Vad kommer du äta?
Sena frukostar. Festmat har det ju redan blivit och räkmacka, som ni såg. Härnäst hoppas jag få laga vegansk tacos åt mina kompisar, om vi hinner med det innan jag måste åka igen. Tre veckor går fortare än en kan tro.
Vad kommer du dricka?
Vin, iste, cider, vatten vatten vatten.
Hur ser den ultimata sommardagen ut?
Åh jösses. Ja, vakna tidigt - trots att jag gillar att sova länge, men jag vill hinna med mycket. Frukost innan snabbpackning och en tur till sjön för att bada, ligga på klipporna, läsa en bok genom solglasögonen, fika, ta massa foton, skriva en låt på mobilen, hoppa från bryggan mer än en gång. Sedan vill jag på massa loppisar där dom tar bankkort för jag har aldrig kontanter på mig och jag vill göra massa fynd som jag sedan kan dekorera om mammas och mitt hus med efter att vi lyckats sälja alla grejer vi vill bli av med. Och sedan åker vi och badar igen och solen skiner och vi är som fiskar i vattnet och sedan framåt kvällen kommer alla jag känner på fest ute på plattorna utanför huset och vi äter och dricker och sjunger och känner som om dagen aldrig kommer ta slut.
Vad kommer göra den här sommaren extra bra?
Att inte vara ensam, att ha något roligt eller kreativt eller spännande som ockuperar tankarna, att bara få va ledig en stund.
Vad kommer du ha på dig?
Vill ni se bilder på mina sommar-outfits? Kan fixa ett inlägg om det ifall ni vill 😉
Hur kommer du att göra dig illa?
Förhoppningsvis inte alls haha.
Vad oroar du dig för?
Min ångest. Mammas ångest. Att saknaden ska leda till tårar alltför ofta. Att ingen ska orka bry sig om att träffa mig.
Vad kommer bli extra speciellt i år?
Hmm "speciellt" vet jag väl inte, men i år har jag ju faktiskt ett jobb, vilket jag inte haft på ett tag.
Hur kommer du minnas din semester i höst?
Den kommer nog kännas kort, som att den for förbi så snabbt. Men också varm, solig, somrig.
Slutligen, några visdomsord att bära med sig i sommar?
Ha inte dåligt samvete för att du latar dig på semestern - det är precis det semestern är till för!