Emma

De enda kriterier för att bli en bra förälder...
...är att du måste kunna tillverka ditt barn själv. Det tycker i alla fall Sverigedemokraterna.
Det innebär att heterosesxuella par är dugliga för föräldrarollen hur illa dom än beter sig i övrigt - så länge dom inte är ensamstående och / eller HBTQ-personer. Den (fullständigt overkliga!) "personliga övertygelsen", som Åkesson kallar det i QX-intervjun från 28e mars i år, diskvalifiserar alltså infertila kvinnor, transpersoner, homosexuella och lesbiska par, ensamstående och adoptivföräldrar. Det ger våldtäktsmän rätt till föräldraskap i fall där våldtäkten lett till en graviditet, vilket betyder att våldtäktsoffret aldrig kommer undan sin våldtäktsman och att våldtäktsmannen anses ha några som helst rättigheter efter vad han har utsatt en annan människa för. Åkesson säger att barn "vill ha" två olikkönade föräldrar, utan grund för detta påstående. Åkesson säger att utan en mamma och en pappa så påtvingas barnet en "identitetskris". Detta innebär att alla föräldralösa barn i världen borde leva i ett sviktande mentalt tillstånd eftersom dom inte har två olikkönade människor som kan säga till barnet vem barnet är. Detta är så klart helt orealistiskt. En bra miljö för ett barn att växa upp i är en miljö där barnet är älskat av en myndig vårdnadshavare, där barnet får mental stimulans, uppmuntras att utforska och lära sig, där barnet känner sig trygg och är trygg vad som än händer. Det krävs alltså inte närvaro av spermabäraren och äggbäraren som tillverkade barnet. Om min mamma idag skulle säga till mig att jag var adopterad så skulle hon ju fortfarande vara min mamma, jag skulle fortfarande älska henne som min mamma. Om ett adopterat barn vill söka sina rötter eller inte är upp till barnet; det är inte upp till ett politiskt parti att bestämma det.
☞ Ur den barnvänliga intervjun för "Lucys val" med sjuåriga Lucy, den 24e maj 2018:
Lucy: "Är det okej att en kille och en kille skaffar barn?
Jimmy Åkesson: "Ja. Det är det ju. Många gör ju det. Det är viktigt tror jag att man vet då vem som är ens mamma och pappa, på riktigt. Då kan det vara okej.
☞ Ur QX-intervjun, den 28e mars 2018:
Jimmy Åkesson: "Det är min övertygelse att du som barn både vill ha och mår bäst av att ha en mamma och en pappa och på så sätt ha hela ditt ursprung klart för dig, så att du inte drabbas av identitetsproblem senare i livet. / Ett barn har ju inte två mammor. Ett barn har en mamma och en pappa annars blir det inte ett barn."
 
Detta är ett exempel på den mildaste homofobin vi hört från SD. Om två personer är registrerade som barnets föräldrar så finns det inget "vem som är ens mamma och pappa "på riktigt"". Behöver ni fler exempel på en politiker som vänder kappan efter vinden beroende på vem som lyssnar och tyyyp säger vad han tycker, fast utan att säga varken bu eller bä? Det är inte ditt jobb, Jimmy, att bestämma åt andra människor vem dom är.