Emma

Påskhelgen
Här kommer ett axplock av bilder från helgen. Stugan i norr har tyvärr inte wifi så det har varit svårt att få ut något på bloggen. Men nu har jag varit hemma i en halvtimma sisådär - den där femtimmars bilresan är inte att leka med, men som tur är händer den bara en gång om året. Det är kolsvart ute just nu och jag är stentrött, så efter jag laddar upp detta så kraschar jag nog i sängen med en gång.
Vi börjar med lördagen och påskaftonen. Det blev en snöskoterfärd igen och hundarna fick turas om att springa bredvid oss.
 
 
Vi såg dessutom spår efter järv, vilket var lite spännande; dom har större tassar än vad en kan tro.
 
 
Tillslut tog vi oss ner till en slogbod vid en frusen sjö så långt ute i ingenstans att mitt mobila internet inte ens fungerade. Snön var för djup och för hårt packad för att vi skulle orka skotta oss ner till isen för att pimpla.
 
 
Vi grillade korv och drack valfri dryck till det. Jag kan förresten bestämt berätta att tre par sockar fortfarande inte räckte; vid närmare eftertanke så var det nog stövlarna som var fel. Jag försökte värma upp tårna vid elden och lyckades nästan smälta sönder ena sulan.
 
 
Solen var ändå väldigt varm och skön, så vi spred ut diverse underlag och solade - solade ansiktet alltså haha. Barack kom och la sig tätt bredvid mig. Dom här hundarna är helt galet myssjuka och jag klagar då rakt inte!
 
 
Efter detta dog min kamera igen. Misstänker att det blev för kallt för den, eller så är batteriet för gammalt. Kanske en kombination av båda faktorerna...
Sa någon mobilbilder?
 
 
Vi grävde ut en liten "soffa" ur snön och klämde ner oss i den, hundar och allt. Det var ganska varmt och gosigt faktiskt!
 
 
På kvällen blev det såklart lite påskmiddag. Min mamma är allt för bra på att slänga ihop en god måltid alltså.
 
 
Signe bad om räkor... som hon självklart fick!
 
 
Efter maten blev det tvmys, godis och påskäggsöppning. Detta fick jag av mamma. Strumporna är ju så söta!
 
 
Söndag, påskdagen. Kameran levde åter igen. Ut i snön med hundarna.
 
 
Varsegod! Mitt torra nylle och mina spruckna läppar, i en underlig typ-underifrån vinkel, oduschad och med små ljusa mustaschfjun. Men solen var varm och Kalle hoppade i snön bredvid mig, så jag hade det finfint.
 
 
Mamma löste korsord utan solglasögon. Förstår inte hur hon kunde se någonting i det skarpa ljuset. Löste några ord med henne.
 
 
Så mycket snö hade skottats av taket på skjulet att hundarna lyckades klättra upp där.
 
 
Det blev påskmiddagsrester på kvällen och jag tog inga fler bilder den dagen.
 
 
Vilket leder till idag! Jag tog det mest lugnt inne idag och packade inför hemresan. Signe och jag tog en tupplur också medans dom andra var ute på tur. Min anledning till att vila var att min Macbook vägrade starta, så jag hade lite smått panik, för jag har inte råd med fler problem haha - peppar peppar (!!!), som mamma brukar säga. Signe å andra sidan kikade nog bara ut genom fönstret och värmde tassen på elementet.
 
 
#1 - Angelica Wåhlin

Det ser ju så himla, himla härligt ut!

Svar: Det var det också :D
Emma